Het renoveren van je trap met een begroting

Jouw trap speelt een belangrijke rol in je woning. Dit zowel als een design statement als om van verdieping naar verdieping te gaan. Een verouderde of armoedig ogende trap kan voor een slechte eerste indruk zorgen. Zeker als er bezoekers in de buurt zijn.

In de meeste gevallen is er echter weinig (of niets) mis met de functionaliteit van jouw trap. Met dit feit in gedachten hoef je dus enkel een esthetische verbetering aan jouw huis aan te brengen. Zo’n make-over hoeft dus echt niet zoveel te kosten. Zeker niet als jij voordelig alle spullen voor je traprenovatie online kunt vinden.

Pimp de oude treden en stootborden

Als de traptreden en stootborden van de trap er door slijtage slecht uitzien, dan kan het plaatsen van overzettreden een kosteneffectieve manier zijn om een fraaie finishing touch toe te voegen. Dit als één van de innovatiefste manieren voor een goedkope traprenovatie. Deze ​​uniek DIY trap make-over zorgt voor een perfecte look.

Dit zonder de noodzaak om een ​​gloednieuwe trap aan te kopen en te laten plaatsen. Het is een ideale optie voor de renovatie van een trap met een beperkt budget. Deze overzettreden en  bijpassende stootborden zijn bovendien in verschillende ontwerpen verkrijgbaar. Zo passen ze perfect bij de verschillende soorten trappen en interieurontwerpen.

Als jij nu iets met een patroon of iets traditioneels wilt, deze overzettreden passen bij veel verschillende trap designs. En kunnen ook perfect met bestaande vloeren gecombineerd worden.

Vervang de trapleuning en/of balusters

Een ander fijn kosteneffectief traprenovatie idee betreft het vervangen van allerlei opvallende kenmerken van jouw trap. Dit kan immers ook een geweldige manier zijn om de trap in je huis te transformeren. En dit kan zonder de overlast en kosten die bij een groot renovatieproject gepaard gaan.

Afhankelijk van de soort trap dat jij een update of finishing touch wilt geven, kan het vervangen van de leuning al voldoende zijn om een ​​vermoeid ogende trap een tweede leven te geven. Een andere mogelijkheid is de houten balusters van jouw trap door roestvrijstalen exemplaren te vervangen. Dit is een geweldige manier om wat meer luxe aan een eenvoudige trap toe te voegen.

Of denk je aan een ander kleurtje voor je trap?

Heb je nog een emmer verf liggen in een kleur waar jij dol op bent? Waarom gebruik je dit dan niet op je trap voor een prachtige trap make-over? Want je kunt jouw trap vlot een frisse en stijlvolle uitstraling geven door de traptreden, stootborden, balusters, steunpalen en/of leuningen in de kleuren van jouw huis te geven. Anders kan je natuurlijk ook een nieuw blik met slijtvaste verf bij jouw plaatselijke bouwmarkt aanschaffen.

Het belangrijkste om bij het schilderen van de trap te melden, is dat je het houten oppervlak van alle onderdelen grondig moet schuren. Om zo de bestaande vernis of verf goed te verwijderen. Als het om geverfde trappen gaat, dan wordt het aangeraden om voor de perfecte afwerking ten minste twee lagen halfglanzende verf aan te brengen. Je kunt uiteraard met verschillende soorten afwerkingen en kleurvariaties experimenteren. Zodat jij een look creëert die meer bij je eigen visie past.

Wat jouw budget voor een traprenovatie ook is, er is altijd wel een betaalbare manier om jouw versleten trap een nieuw leven in te blazen. De bovenstaande ideeën helpen jou daar zeker al goed bij op weg.