Op vakantie naar het Spaanse Alicante

In de zuidelijkste provincie van de Spaanse regio Valencia ligt Alicante, een prachtige stad met zandstranden, natuurparken en heerlijk eten. Alicante is makkelijk te bereiken met het vliegtuig vanuit Nederland en er gaan het hele jaar door vluchten. Desalniettemin is het rond juni het beste moment om Alicante te bezoeken, dan zijn er genoeg zonuren, maar is het nog niet te warm. In Alicante zelf is genoeg te doen, maar je zou de stad ook als verblijfplaats kunnen gebruik van waaruit je de rest van de Costa Blanca bezoekt. Als je in Alicante verblijft is een dagtrip naar Valencia bijvoorbeeld zeker mogelijk. 

Stedentrip én strandvakantie

Waar sommige mensen het liefst hun hele vakantie op het strand liggen, zijn er ook een aantal waarvan de voorkeur uitgaat naar een stedentrip. Het mooie aan Alicante is dat beide mogelijk is! De historische stad zelf is zeker een bezoek waard met haar authentieke markt, mooie pleinen en smalle straatjes. Ook kun je goed winkelen in het centrum en zijn er genoeg gezellige koffietentjes en restaurantjes om even uit te rusten. Hiernaast bevat Alicante een gezellige boulevard met een groot zandstrand. Het water van de Middellandse Zee is rustig hier en vanaf het strand heb je prachtig uitzicht op de palmbomen. 

Mediterraanse keuken

Als je een liefhebber bent van de Mediterraanse keuken, vis en zeevruchten, dan zit je in Alicante goed! Er is een enorme keuze uit restaurants, de ene nog beter dan de andere. Er zijn knusse authentieke Spaanse restaurants en meer hippe tenten, beide met goed eten. Als je authentiek wilt dineren en gerechten uit de regio wilt proeven dan kun je kiezen voor een traditionele paella bestaande uit rijst met vis, zeevruchten, spaanse pepers en olijfolie. Hiernaast is het ook populair om tapas en montaditos te eten, natuurlijk met een glas Spaanse wijn. Samenvattend zul je dus ook heerlijk kunnen eten in Alicante.