6 nuttige tips voor een geslaagd teamuitje in Amsterdam

In de voorbereiding van een teamuitje in Amsterdam gaat veel tijd en werk zitten. Wij helpen je graag op weg en geven je bij deze 6 tips die je helpen om de voorbereiding en het uitje zelf zo soepel mogelijk moeten laten verlopen. Maak het verschil en bespaar tijd! Een teamuitje is een activiteit binnen of buiten werktijd,waar medewerkers vaak naar uit kijken. Hoe overtref je de activiteit van vorig jaar toen twee andere collega’s het hadden georganiseerd en waar iedereen nog wekenlang over napraatte? Wij helpen je graag op weg!

Tip 1: Bepaal het doel en gewenste effect van het bedrijfsuitje

Het is belangrijk om te bepalen wat het doel is van het bedrijfsuitje in Amsterdam. Gaat het om de jaarlijkse teambuilding? Dan is een stadsspel met veel samenwerkingsopdrachten een goed idee. Vieren jullie het 20-jarige jubileum van de organisatie? Wat dacht je van een spectaculair bedrijfsfeest met alles erop en eraan? Er valt ten slotte iets te vieren hè! Wil je je personeel iets leren, waardoor zij in de toekomst bepaalde activiteiten beter uit kunnen voeren? Dan is een leerzame workshop met een gezellig diner een goed idee. Zoals je ziet past er bij elk doel een andere bijzondere activiteit. 

Tip 2: Check waar je collega’s blij van worden

Als je vooraf checkt bij je collega’s waar zij blij van worden, is de kans op een mismatch een stuk kleiner! Je wil natuurlijk als verantwoordelijke ervoor zorgen dat al je collega’s een gezellige dag hebben. Een middag spenderen op de Amsterdamse grachten terwijl niemand van wateractiviteiten houdt is natuurlijk niet bevorderend voor de sfeer. Je kunt nooit met iedereen rekening houden, maar probeer er wel zo veel mogelijk op te letten! Op deze manier vergroot je de kans dat je collega’s je dankbaar zijn aan het einde van de dag en wie weet krijg je de kans om volgend jaar weer zo’n geweldige activiteit te organiseren.

Tip 3: Kies de juiste dag

Wat is nou een geschikte dag om een bedrijfsuitje te organiseren? Het leukste is natuurlijk als er zo veel mogelijk collega’s meegaan, maar er zijn altijd collega’s die om wat voor reden dan ook niet mee kunnen.Wij raadden aan om vakantieperiodes te vermijden, in deze periodes worden er vaak privé plannen gemaakt en dit vergroot de kans op een lage opkomst. Om te voorkomen dat een groot deel van de collega’s met een kater op werk verschijnt, kun je avondactiviteiten het beste op een vrijdag plannen! Check bij collega’s wat zij een prettig moment vinden voor een bedrijfsuitje, dan kan het bijna niet misgaan!

Tip 4: Verras iedereen met een unieke teamactiviteit

Dit is het moment dat je bij Uitjesbureau Amsterdam aan de bel trekt! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het organiseren van unieke teamactiviteiten voor bedrijven. Stadsspellen, dinerspellen, escape rooms of leuke workshops. Ons aanbod is ruim en er is voor ieder wat wils! Wij hebben in Amsterdam een unieke game ontwikkeld, namelijk de Photo Class Smartphone Citywalk waarbij je onder begeleiding van professioneel fotograaf Jeroen Swolfs de meest prachtige foto’s met je telefoon gaat maken. Een workshop waarbij teambuilding en creativiteit samenkomt!

Tip 5: Wijs 2 á 3 organisatoren aan

Wijs vanuit het management 2 á 3 mensen aan die de organisatie en voorbereiding op zich nemen. Deze rol kun je elk jaar rouleren en zo weet iedereen wat er bij de organisatie van een teamuitje komt kijken. Het is veel leuker om samen een evenement te organiseren en zo kun je ook sparren over de mogelijkheden. Pas op dat je de groep van organisatoren niet te groot maakt. Hoe meer mensen, hoe meer verschillende meningen. Dat maakt het lastig om knopen door te hakken. Het is belangrijk dat mensen goed samen kunnen werken en er natuurlijk ook tijd voor vrij kunnen maken naast hun dagelijkse werkzaamheden.

Tip 6: Stel gemixte teams samen van verschillende afdelingen

Zorg ervoor dat de teamindeling voor het evenement klaar is, hiermee voorkom je chaos op locatie. Stel teams samen van verschillende afdelingen of zelfs locaties. Collega’s leren elkaar op deze manier beter kennen omdat er echt samengewerkt moet worden tijdens de opdrachten. Dit is teambuilding van de hoogste plank!


Wij hopen dat je dankzij deze tips beter voorbereid bent op jouw teamuitje Amsterdam. Wil je zeker zijn van een originele teambuilding activiteit neem contact met ons op en onze ervaren event managers zorgen er samen met jouw team van organisatoren voor dat er nog lang wordt nagepraat over jullie teamuitje!