Het belang van goede muziek op een feest

Op vrijwel ieder feestje is tegenwoordig wel muziek. Waar dit vroeger, en dan bedoel ik echt een paar eeuwen geleden, slechts voor de happy few was, is het nu voor iedereen met een speaker en een computer of smartphone haalbaar om muziek te hebben op een feestje. Goede muziek kan erg veel toevoegen aan de kwaliteit van een feestje. Muziek kan het feestje maken of breken.

Het effect van muziek

Muziek heeft een bijzonder effect op mensen. Het kan emoties opwekken en bepaalde soorten gedrag veroorzaken. Muziek is een ongesproken taal die iedereen kan begrijpen, ook al weten ze niet hoe die taal werkt. Het is een universele set patronen die iedereen kan voelen tot in hun diepste vezels. 

Per feest andere muziek

Wel is het belangrijk wat voor muziek je kiest voor je feest. Zo zul je voor je ondergrondse rave hele andere muziek nodig hebben dan voor je personeelsfeest of bruiloft. Waar je bij raves juist muziek wil hebben die goed past bij los gaan, hard drugs en hartaanvallen, wil je bij je personeelsfeest misschien juist iets waarbij mensen nog met elkaar kunnen praten en hoeft het misschien ook helemaal niet dansbaar te zijn. 

Dj of akoestische muziek

Terwijl je wanneer je voor je bruiloft dj wil inhuren je juist muziek zal willen waar op gedanst kan worden en ook wat muziek waar je juist een beetje bij kan praten voor tijdens het eten bijvoorbeeld. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon akoestische live muziek te nemen. Een echte band inhuren in plaats van een dj huren zal bij veel gasten goed vallen en kan voor een bepaalde sfeer van authenticiteit zorgen. Je kan dan gewoon een band nemen die aansluit bij de muzieksmaak die jij hebt. Dit kan dan rock of pop zijn, maar je kan natuurlijk ook gaan voor een muziekgroep die uitsluitend klassieke muziek speelt. Jouw feest en dus ook jouw voorkeuren.