Hoe organiseer je een festival om nooit te vergeten?

Het is weer bijna tijd voor het leukste seizoen van het jaar, de festivals komen er weer aan. Organiseer je dit jaar zelf een festival? Dan heb je een hoop op je bord, maar dit artikel zal je helpen alles te organiseren en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. We bespreken alle aspecten van het organiseren van een onvergetelijk festival, van kluisjes huren tot aan het doen van aankondigingen. 

Vind de juiste locatie en datum

Het eerste wat je moet doen is een goede locatie vinden voor je festival. Het moet voor iedereen toegankelijk zijn, genoeg ruimte bieden voor alle activiteiten en bij voorkeur in een rustige omgeving liggen waar niemand last heeft van lawaai. Daarnaast moet je er ook aan denken om een datum te kiezen waarop er geen andere grote festivals plaatsvinden. 

Verzeker vergunningen en verzekeringen

Voordat je begint met het organiseren van het festival, moet je ervoor zorgen dat je beschikt over de nodige vergunningen en verzekeringen. De vergunningen zorgen ervoor dat je festival legaal zal zijn en geen problemen kan veroorzaken. Terwijl de verzekering zowel de organisator als de aanwezigen beschermt in het geval van ongevallen en verwondingen.

Het festival op de markt brengen

Nu je alles op orde hebt, is het tijd om te beginnen met de marketing van je festival. Zorg voor een goede website en social media pagina‚Äôs en begin ruim op tijd met het promoten van het evenement. Je kunt ook flyers en posters drukken en deze verspreiden in lokale bedrijven en scholen. 
Naast de besproken aandachtspunten zijn er natuurlijk nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden als je een festival organiseert. Denk bijvoorbeeld ook na over de catering, de aankleding, het regelen van artiesten en het huren van festival lockers.