E-bike trip door Amsterdam

Ah Amsterdam, de hoofdstad van Nederland en een nachtmerrie om in te rijden. Met al die nauwe straatjes en een gigantische hoeveelheid fietsers en voetgangers is het bijna onmogelijk om te rijden in Amsterdam en meestal zie je ook alleen bedrijfswagens en taxi’s door de straten heen rijden. De rest is toch ondoenbaar voor de gemiddelde persoon. Maar er is nu een hybride variant voor jou als je toch wat sneller of gemakkelijker door de stad wilt. Je kunt op een e bike door Amsterdam heen gaan. Vooral de beste e bike voor senioren, de Wellington uit 2021 is een genot om een trip mee te maken door Amsterdam. Maar er zijn nog veel meer opties voor e bikes om mee te reizen door Amsterdam.

*Je hoeft niet oud te zijn voor een e bike

Niet alleen senioren zijn e bikes nodig. Ook andere doelgroepen kunnen zo een elektrische fiets wel goed gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van bezorgers? Ik ben zelf ook een tijdje bezorger geweest als student in Groningen en ik klaagde niet veel over mijn elektrische fiets. Ondanks dat ik jong was, was zo een elektrische fiets niet echt een overbodige luxe. Dat was omdat ik altijd hard aan het fietsen was en de hele avond door fietste. En je moet ook nog eens vijf tot twintig kilo aan besteld voedsel meenemen. Tenzij je in topconditie bent hou je dat niet vol en ik was met elektrische fiets nog steeds uitgeput. Maar een elektrische mamafiets kopen voor de moeders is ook geen slecht idee. Die moeten een stuk meer dan twintig kilo meesjouwen.

*Voordat je een trip maakt, doe je eigen onderzoek!

Terwijl je lekker aan het fietsen bent wil je natuurlijk je nergens zorgen om maken en je wilt dat je fiets lekker loopt. Daarom moet je van te voren je onderzoek doen. Google bijvoorbeeld “consumenten reviews Amslod” of ga bij je lokale fietsenmaker langs en maak een praatje over wat je allemaal kunt kopen en wat het beste is om te kopen. Fietsen zijn al duur genoeg en elektrische fietsen zijn alleen nog maar duurder dus je wilt echt de beste optie hebben om mee te fietsen. Dan kun je goed genieten van je trip door Amsterdam op de beste keuze die je hebt kunnen maken.

Wat zijn de beste locaties in Amsterdam?

Oke dus je weet nu dat een e bike een goed idee is en je weet hoe je de beste e bike kunt krijgen maar waar ga je dan naartoe fietsen in Amsterdam? Gelukkig is het een relatief kleine stad vergeleken met de grotere steden die je in de rest van de wereld vindt. Je kunt op zich door heel Amsterdam fietsen in een paar uur. Als je de musea echt in wilt dan ben je meerdere dagen nodig maar zo niet dan kun je in één middag alles op zich wel gezien hebben. Je wilt sowieso de veerboot genomen hebben. Ja, je bent dan letterlijk niet aan het fietsen maar dat maakt niet uit want het ziet er geweldig uit vanaf de veerboot. Dan kun je echt Amsterdam waarderen als de prachtige stad dat het is.