Wat te doen dagje Rotterdam

Rotterdam is een grote stad ten westen van Nederland die erg bekend is om zijn haven. Dankzij de ligging is het uitermate geschikt om te combineren met een dagje strand. Als je een dagje Rotterdam besluit te doen zijn er veel mogelijkheden om te gaan doen, hieronder een aantal leuke bezienswaardigheden om te bezoeken!

Markthallen

Wanneer je lekker wil rondneuzen voor kleding, hapjes of andere snuisterijen kan je bij de markthallen terecht. Dit is een overdekte markthal met een combinatie van woningen. In het midden staat een kustwerk.

De Euromast

Dit is het hoogste uitkijkpunt van ons land. Je gaat dan met de lift omhoog tot een hoogte van 100 meter waarna je over Rotterdam en omstreken kunt uitkijken onder het genot van een kopje koffie van de brasserie.

Diergaarde Blijdorp

Een dierentuin in de wijk Blijdorp. Hier kun je urenlang rondlopen en veel verschillende diersoorten zien.

Delfshaven

Bekend geworden door de geschiedenis is de Delfshaven. Deze haven heeft de bombardementen overleefd.

Erasmusbrug

Een bezienswaardigheid waar je dan wellicht geen flinke tijd mee onder zeil bent maar het is zeker leuk om deze eens bekeken te hebben.

Het Schielandshuis

Ondanks vele moderne gebouwen kan de liefhebber van oude architectuur ook zeker genieten in deze prachtige stad! Het Schielandshuis is zo’n gebouw waarbij je je even terug kan wanen in de tijd, net als de Delfshaven heeft dit gebouw de bombardementen van de oorlog overleefd.

Shoppen

Net als vele grote steden is Rotterdam uitermate geschikt om urenlang te kunnen winkelen. Je vindt er veel leuke kleine winkeltjes maar ook grote winkelketens zijn hier te vinden. Geniet van de gezellige sfeer in de winkelstraten of pak een heerlijk terrasje zodat je weer helemaal opgeladen verder kan winkelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *