Wat te doen dagje Ameland

Ameland is ondanks dat je er niet snel aan denkt een superleuke plek om heen te gaan voor een dagje of een weekendje. Er is veel te doen en te zien en je kan er heerlijk wandelen door de duinen en op het strand.

Museums

Ameland is redelijk wat museums rijk zo heb je bijvoorbeeld het maritiem centrum, de vuurtoren, bunker museum, nostalgisch museum en landbouw museum. Daarnaast kan je nog molens die korenmuseums zijn geworden.

Strand, duinen en natuur

Op Ameland kan je naar hartenlust wandelen. De duinen en stranden zijn mooi uitgestrekt en je kan genieten van de natuur. Dit kan je niet alleen wandelend doen maar je kan ook fietsen huren of paarden huren waarmee je de duinen door kan.

Rondritten of rondvluchten

Ameland biedt ook de mogelijkheid tot het hebben van een rondrit met tractor, huifkar of in een tuktuk. Niet alleen een rondrit is er te doen maar je kan ook een heuse rondvlucht boven het eiland krijgen te vliegtuig.

Wadlopen

Wadlopen behoord ook tot de mogelijkheden wanneer het tij goed staat.

Boottochten

Rond om Ameland heb je de mogelijkheid mee te kunnen op een zeilboot of een boottocht om de robben te kunnen zien. In Nederland leven namelijk wel degelijk zeehonden en deze kan je vanaf de boot van de robben toch goed zien!

Excursies

Je kan er ook voor kiezen om op excursie te gaan. Er zijn veel mogelijkheden, op het internet kan je hier veel soorten excursies vinden. Dan hoef je enkel nog te kiezen welke bij jou past!

Restaurantjes

Lekker in de zomer op een terrasje zitten is zeker ook een mogelijkheid op dit leuke eiland. Even helemaal niets en lekker wat eten en drinken onder het zonnetje terwijl je geniet van het geluid van de zee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *