Wat te doen dagje Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van ons kleine landje en een van de meest bezochte plaatsen door toeristen. Jaarlijks komen er meer dan 16 miljoen mensen naar Amsterdam om een leuk dagje weg uit te beleven. De stad zelf staat bekend om zijn koffieshops, prachtige grachten en toerisme maar er zijn zeker meer bezienswaardigheden zoals museums, markten en ga zo maar door. Hieronder een kleine lijst van bezienswaardigheden en wat je kan doen als je een dagje naar Amsterdam gaat.

Foodhallen

Lekker eten is altijd leuk! Bij de foodhallen kan de culinaire liefhebber genieten van veel verschillende soorten gerechten. Perfect om heerlijk tussen de bezienswaardigheden te lunchen of dineren.

Stedelijk museum

Het stedelijk museum Amsterdam is een museum waar je hedendaagse en moderne kunst kunt beleven en zien.

Shoppen

Deze stad heeft talloze straten en steegjes met leuke winkeltjes, voor ieder is er wat wils. Deze stad is dus ook uitermate geschikt om urenlang te kunnen snuffelen in leuke kleine winkeltjes of juist gigantische megastores!

Rondvaart op de grachten

Een rondvaart is een van de meest gekozen activiteiten onder de toeristen en dat is niet zo vreemd! Op de manier ontdek je de stad op een leuke en interessante manier.

De grote kerk

Als je van architectuur houdt is de grote kerk of st. Nicolaas kerk wellicht een fantastische beleving. Deze kerk is in 1400 gebouwd en terzijde tijd natuurlijk wel opgeknapt maar het straalt nog steeds de mooie architectuur uit van die tijd.

Anne Frank huis

Het huis die bekend is geworden door het verhaal van Anne Frank is ook te bezoeken. Erg interessant door de geschiedenis en zeker een leerzaam uitje.

Paleis op de dam

Midden in de stad staat het koninklijk paleis. Dit paleis wordt gebruikt voor staatsbezoeken en andere sociale aangelegenheden van het koningshuis. Het is een belangrijk monument uit de Nederlandse geschiedenis en tevens open voor bezoekers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *